Investitii in infrastructura in zona stadionului „Cetatea”

La Târgu Neamț criza economică după pandemia cu noul coronavirus este un bun prilej de relansare economică prin investiții cu fonduri europene dar și prin contribuția municipalității în dezvoltarea unor obiective de interes pentru toți cetățenii urbei de sub Cetate. Amfiteatru cu 2 terenuri de minifotbal, dar și modernizarea stadionului „Cetatea” în întregime, lângă care se lucrează de ceva vreme la ștrandul orașului, vor duce desigur la dezvoltarea urbei lui Creangă în anii ce vor urma.
Pe lângă cetățenii din Târgu Neamț, de noile investiții la care se lucrează în urbea primarului Daniel Harpa, vor beneficia tinerii paracticanți ai sportului din oraș, dar cu siguranță și turiștii, numărul acestora se estimează a crește semnificativ la momentul în care aceste proiecte vor căpăta și finalitate.

” La Târgu Neamț după cum se știe s-a început în zona stadionului niște lucrări mai ample, de modernizare a acelei zone, lucru de altfel, absolut necesar, în ultimii 30 de ani practic nu s-a făcut mai nimic în acea zonă. “ ne spune la începutul dialogului nostru tânărul președinte al Ozanei, Victor-Andrei Isache.

Construcția amfiteatrului și a celor 2 terenuri de mini-fotbal este un proiect cu finanțare europeană , în valoare de aproximativ 3, 5 milioane de euro, care se dezvoltă pe cele 2 terenuri de iarbă din spatele terenului principal de iarbă, însă se pare că oficialii celor de la Ozana vor să modifice puțin proiectul inițial.

” Noi încercăm în momentul de față să schimbăm puțin planul construcției, în sensul că din acele 2 terenuri de minifotbal, să putem realiza construcția unui teren mare de sintetic. Avem neapărată nevoie de încă un teren, pentru antrenament, pentru jocuri, pe care să intre și echipa mare și juniorii…în ideea că un singur teren nu ar putea rezista. Practic din 2 terenuri de minifotbal să facem unul de sintetic la dimensiuni normale. Practic, costurile ar fi aceleași iar terenul mare poate fi folosit si de copiii și juniorii noștri, acesta poate fi compartimentat, împărțit după necesități.

Domnul primar Daniel Harpa ne oferă tot sprijinul pentru realizarea acestui obiectiv. Zona stadionului va fi în întregime modernizată, în momentul de față administrația locală a promis investiții inclusiv în stadionul vechi, cel care momentan nu se află în proiectul cu finanțare europeană.
Administrația locală o să găsească toate resursele financiare pentru ca și terenul I, cel de iarbă, pe care Ozana își dispută jocurile oficiale de pe teren propriu la L3, să poată fi modernizat, inclusiv cu o instalație de nocturnă, o sală de fitness modernă, pistă de alergare din tartan, inclusiv tribunele. Acestă investiție este neapărat necesară, pentru că stadionul ar rămâne nemodernizat lângă un amfiteatru și un teren de sintetic realizat cu fonduri europene la cele mai înalte standarde. Va fi o operațiune de schimbare totală a întregii baza sportive. „

Întreaga zonă va deveni cu adevărat o zonă europeană, extrem de frumoasă, iar la nici 50 de metri de stadion se află în derulare construcția unui ștrand. Întreaga zonă de sub Cetate se va moderniza, orașul Târgu Neamț va deveni un pol de atracție și pentru turiști, nu numai pentru sportivi.

Lasă un răspuns