Ganduri pentru sezonul viitor!

În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă echipa noastra, nevoia de continuitate și speranțele unui ajutor material de la CJ Neamț în urma unui proiect de finanțare nerambursabilă depus anterior, sunt 2 din principalele motive care vor duce cel mai probabil la o nouă participare a Ozanei în viitorul sezon de Liga a 3-a. Primăria, care a fost mai mereu alături de echipa de fotbal, este și ea la momentul de față confruntată cu o serie de probleme apărute datorita pandemiei de coronavirus. Cert este ca nou sezon va fi unul de lupta, de supravietuire, de continuitate, un sezon in care sa cosolidam ceea ce sa construit pina in momentul de fata.

Despre participarea in noul sezon al Ligii a 3-a, presedintele clubului targ-nemtean, Victor Isache declara:
” Noi o să ne înscriem la L3, dar vom fi o formație aflată undeva la limita spraviețuirii, e clar, acest sezon va fi unul de supraviețuire pentru Ozana. Sperăm ca de anul viitor lucrurile să reintre în normal și să putem să facem o echipă mult mai competitivă. Dar în momentul de față, noi și jucătorii care vor rămâne înțeleg că o să fie mai greu și o să fie o jumătate de an de supraviețuire și cam atât.”

“Sperăm în sprijinul celor de la CJ Neamț, avem încredere că cei din administrația de acolo să ne ofere sprijin, și nu este vorba doar despre noi cei de la Ozana Târgu Neamț, avem speranța că CJ Neamț va sprijini tot sportul din județul Neamț. În momentul de față toate speranțele noastre se leagă de ajutorul lor pentru ca să supraviețuim. Prin proiectele care se scot an de an la CJ Neamț, trebuie făcut un efort pe această cale pentru a fi și noi sprijiniți până la finalul anului, să putem să ținem sportul la suprafață.
Ajutorul Primăriilor este unul important, dar nu se poate supraviețui numai cu banii de la orașe. În această jumătate de an, și pe fondul pandemiei care a afectat bugetele locale, nu știu sincer ce bani mai au primăriile pentru susținerea sportului. Sprijinul cu adevărat, poate veni de la CJ Neamț, așa cum de altfel s-a făcut mereu în ultimii ani.

Noi cei de la Ozana, ne-am apucat deja de treabă, sper ca până la 19 iunie să putem să îndeplinim toate cerințele celor de la FRF și să putem să evoluăm și în sezonul următor la L3.
Marea majoritate a jucătorilor de la Ozana vor continua cu noi și din vară, iar noul antrenor principal o să fie Andrei Vițelaru, cel care va fi și jucător. Momentan mai purtăm discuții cu unii jucători, vom vedea și ce mai putem aduce, însă în mare, nucleul este același. Nu cred că vor fi prea multe plecări.
Legat de reunirea lotului pentru noul sezon al L3, noi ne-am gândit că ar fi oportun în intervalul 1-10 iulie, dacă campionatul începe așa cum se aude pe 29 august. Cred că avem 2 luni de zile să punem jucătorii pe picioare, să se pregătească, nici nu putem să îi chemăm de pe acum, să-i ținem 3 luni în cantonament. Pentru o echipă cu obiectivul nostru, și acela de o clasare în primele 10, consider că 2 luni sunt suficiente. Trebuie să gândim și economic toată treaba asta, clubul nostru nu își permite încă o lună în plus, să cheltuim banii.”

Andrei Vițelaru va fi ajutat la conducerea Ozanei de secunzii Radu Miron și Cosmin Bocăneț!

În felul acesta, practic, noi ne dorim ca în viitorul apropiat, de asta îi și cooptăm în echipa noastră pe cei doi, ei fiind antrenorii grupelor de copii și juniori de la noi, ca în 3-4 ani juniorii noștri să facă pasul la echipa mare. Este și mult mai simplu, ei îi cunosc mai bine ca oricine, iar Radu și Cosmin fiind în staff-ul primei echipe, trecerea juniorilor la echipa mare se va face mult mai ușor. Ăsta este și țelul nostru, ca într-un viitor nu prea îndepărtat, să ne bazăm pe propria pepinieră, să dăm baza sportivă copiilor din Târgu Neamț și celor din împrejurimi unde să evolueze. De asta avem nevoie de continuitate, de asta avem nevoie de liga a 3-a, acești copii, încă de la vârsta pe care o au acum, de 12-14 ani, să aibă contact cu fotbalul profesionist din România. Liga a 3-a, putem să spunem că este o ligă profesionistă deja.”

FC Ozana Târgu Neamț a încheiat sezonul recent încheiat al ligii a 3-a, , după doar 16 etape, pe poziția a 8-a în clasament cu 23 de puncte, rezultate în urma a 7 victorii, 2 remize și 7 înfrângeri, golaveraj 30-27.

Lasă un răspuns